Lähes 1750 leiriläistä valmistautuu Pieksämäen Pisara-suurleiriä varten!

Posted on

Lähes 1750 leiriläistä pakkailee jo reppujaan ja suuntaa pian 24.–29.7.2019 pidettävälle telttaleirille luonnonkauniiseen Partaharjun leirikylään Pieksämäelle. Pisara-suurleiri koostuu viidestä leiristä, joista suurin on 1300 osanottajan junnuleiri.

Leirin runsas ohjelma muodostuu kylien omista ohjelmista sekä koko leirin yhteisistä iltanuotioista. Tarjolla on “ilonpisaroita”, “rantapisaroita” ja ollaanpa välillä “pisarana valtameressäkin”.
– Toivotaan kuitenkin, ettei vesipisaroita tulisi kovin paljon taivaalta päivisin, naurahtaa Pisaran projektipäällikkö Maara Kosonen.

Partaharjulla joka neljäs vuosi järjestettävä, nyt jo 18. suurleiri muodostuu perinteisesti junnuleiristä 10–14-vuotiaille varhaisnuorille. Uutuutena on pienille lapsille perheineen suunnattu perheleiri ja yli 15-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille tarkoitettu nuorten leiri. Lisäksi Pisaralta löytyvät myös kuoro- ja medialeirit.

Leiriläiset asettuvat seitsemään eri kylään Salvos-järven ympärille. Kansainvälisyyttä tuovat 100 vierasta Belgiasta, Kiinasta, Unkarista, Venäjältä, Virosta ja Yhdysvalloista.

”Leirin tavoitteena on yhdessä kokea iloa, kohdata pyhä ja rakentaa rauhaa”, kertoo leirinjohtaja Eija Kallinen. ”Riemullisen yhdessä tekemisen kautta jokainen osallistuja voi kohdata Jumalan niin luonnossa, muissa ihmisissä kuin itsessäänkin. Yhdessä toimimalla ja muita huomioimalla leirillä opitaan, että rauhan rakentamiseen tarvitaan meitä kaikkia.”

Leirin monipuolinen ohjelmatarjonta koostuu koko leirin yhteisistä isoista iltanuotioista sekä keskusleirin ja kylien järjestämästä monipuolisesta tekemisestä, rakentelusta, askartelusta, liikunnasta ja musiikista. RantaPisarassa pulahdetaan uimaan ja laskemalla juuri rakennettua vesiliukumäkeä pitkin Salvos-järveen. Vetten päällä liikkumista varten rannassa leiriläisiä odottavat myös kirkkovene ja sup-laudat.

Leiri on kirkon varhaisnuorisotyön satavuotistaipaleen eli ”100 vuotta iloa – koululaiset kirkossa” -teemavuoden päätapahtuma. Perjantai-iltana tätä juhlistetaan suurella iltanuotiopaikalla järjestettävässä leirijumalanpalveluksessa, joka televisioidaan ja lähetetään TV1:stä sunnuntaina 4.8. klo 10.00 alkaen.

Leirin suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja leirikummina puolestaan toimii arkkipiispa Tapio Luoma. Leiriä kipparoivat 15-vuotias juniorijohtaja Taru Tuominen Hausjärveltä ja leirinjohtajana toimii Nuoren kirkon kehittämisestä ja palveluista vastaava johtaja Eija Kallinen.

Leirin pääjärjestäjä on Nuori kirkko ry yhdessä Nuoren kirkon piirien, Kirkon kasvatus ja perheasiain yksikön, hiippakuntien ja paikallisseurakuntien, Suomen Lähetysseuran ja Kirkon Ulkomaanavun Changemaker-verkoston kanssa.

Lisätietoja: www.pisaraleiri.fi, youtube-kanava: ttila.fi ja @pisaraleiri sekä #pisaraleiri

— — —

Lisätietoja:
Vs. viestintäjohtaja Johanna Pietiläinen, 044 545 6592, johanna.pietilainen@nuorikirkko.fi
Leirinjohtaja Eija Kallinen, 0400 105 073, eija.kallinen@nuorikirkko.fi Leirin projektipäällikkö Maara Kosonen, 0400 541 957, maara.kosonen@nuorikirkko.fi

Nuorten leiri: Tarja Liljendahl 0400 279 376, tarja.liljendahl@nuorikirkko.fi Perheleiri ja kuoroleiri: Mari Torri-Tuominen, 050 5851 071, mari.torri- tuominen@nuorikirkko.fi
Medialeiri: Juha Kinanen, 0400 304 490, juha.kinanen@nuorikirkko.fi