Nyt on aika budjetoida suurleiri!

Posted on

Kesän 2019 huipputapaus on Pisara-leiri!

Kaikkien aikojen telttaleiri lapsille ja heidän perheilleen, kouluikäisille tytöille ja pojille sekä nuorille Partaharjun leirikylässä Pieksämäellä 24.–29.7.2019.

Pisara on telttaleiri, jolle odotetaan 2000 osallistujaa. Joka neljäs vuosi järjestettävää suurleiriä rakennetaan yhdessä lasten, nuorten, perheiden, laajan vapaaehtoisverkoston ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Kotimaisten osallistujien lisäksi leirille odotetaan ulkomaalaisia vieraita. Erittäin tervetulleita ovat myös seurakuntien kutsumat ystävyysseurakuntien leiriläiset.

Kun rakennatte ensi vuoden budjettia, laita Partaharjun suurleiri kalenteriisi ja budjettiisi. Esimerkiksi 10–14-vuotiaille kouluikäisille suurleiri osuu vain kerran neljässä vuodessa. Ja ihan kaiken ikäisille leirikokemus on aina huima! Leirillä on mahtava tunnelma perheille, kouluikäisille ja nuorille. Isossa joukossa on meininkiä.

Pisara-suurleiri muodostuu kuudesta erillisestä telttakylästä sekä keskusleiristä. Jokaisessa telttakylässä on kiinteät katsomot, esiintymislavat, keittiö- ja ruokailukatokset, sähkö- ja vesivedot sekä saniteettitilat.

Keskusleiristä löytyy lämminvesisuihkut ja uimaranta leiriläisten käyttöön. Leirialueella on myös yli 2000 hengen amfiteatterinomainen iltanuotiopaikka ja urheilukenttä. Partaharjun leirikylän sydän on maailman korkein kirkko, Ristikiven kirkko.

Partaharjun suurleirillä on paljon valmista ohjelmaa  ja sinulle jää aikaa elää leiriä ryhmäsi kanssa. Telttaleiriä ei kannata pelätä. Kokeneita kollegoja tulee leirille ja apua löytyy kysymyksiin ennakkoonkin. Leiri tarjoaa kokemuksia, joita ei muualta ei saa. Pisara-leiri on kuin pienoisyhteiskunta, jossa jokainen meistä on riippuvainen toisistaan ja yhdessä rakennamme upean leirielämyksen.

Budjettiin kannattaa laittaa osallistumismaksun lisäksi kuljetukset Pieksämäelle. Niissä kannattaa tehdä yhteistyötä naapuriseurakuntien kanssa ellet täytä ryhmälläsi koko bussia.

Leiritavaroissakin kannattaa tehdä yhteistyötä. Telttoja voi tarvittaessa kysyä lainaan esimerkiksi partiolaisilta tai kunnasta.

Laita leirin kulut budjettiin. Juhlimme myös varhaisnuorisotyön 100-vuotistaivalta Partaharjulla!