Pisara-suurleiri alkaa huomenna keskiviikkona 24.7.2019 Partaharjun leirikylässä!

Posted on

Nyt jo 18. kertaa järjestettävä suurleiri alkaa huomenna keskiviikkona 24.7. Pieksämäellä. Kuusi päivää kestävän Pisara-leirin aikana lähes 1750 leiriläistä pääsee nauttimaan Partaharjun luonnosta, tutustumaan uusiin kasvoihin ja rakentamaan yhdessä rauhaa. Leirin kantavana teemana on ilo, ja tarinankertoja Kiisi Isotalo on kirjoittanut leirin tarinalliseksi punaiseksi langaksi oman taustatarinan, johon leiriläiset pääsevät tutustumaan leirin aikana.

Leiri koostuu keskusleiristä sekä seitsemästä eri alaleiristä, joihin on jakautunut väkeä yhteensä kahdeksan eri hiippakunnan alueelta. Eniten osallistujia, noin 1300 varhaisnuorta ohjaajineen, on 10–14-vuotiaiden junnuleirillä, mutta myös 15–28-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille sekä perheille tarkoitetuille leireille on tulossa mukavasti väkeä.

Leirillä järjestettävällä medialeirillä leiriläiset pääsevät tutustumaan toimittajan arkeen kiertäessään kylissä ja valmistellessaan uutislähetystä, joka ilmestyy joka ilta klo 22.00 Ttila-youtubekanavassa.

Keskiviikkoiltana koko leiriväki kokoontuu yhteen “ilonpisaroiksi” avajaisnuotion äärelle Salvosjärven rantaan. Avajaisissa puolestaan pääsevät ääneen kuoroleiriläiset, jotka vastaavat omalta osaltaan avajaisten ohjelmasta. Kuoroleiriläisistä osa esiintyy myös perjantain leirijumalanpalveluksessa osana “100 vuotta iloa” -kuoroa.

Leirin pääjärjestäjä on Nuori kirkko ry yhdessä Nuoren kirkon piirien, Kirkon kasvatus ja perheasiain yksikön, hiippakuntien ja paikallisseurakuntien, Suomen Lähetysseuran ja Kirkon Ulkomaanavun Changemaker-nuorisoverkosto kanssa. Leirin suunnittelutyö on aloitettu jo kesällä 2017, ja se on kirkon varhaisnuorisotyön satavuotistaipaleen eli ”100 vuotta iloa – koululaiset kirkossa” -teemavuoden päätapahtuma.

“Tämä on ollut opettavainen ja antoisa Pisara-matka alusta kohti loppuhuipennusta eli itse leiriaikaa. Upeinta on ollut se, että leiriä on valmisteltu näin valtavan laajalla yhteistyöllä”, iloitsee Pisara-leirin projektipäällikkö Maara Kosonen.

Lue lisää: www.pisaraleiri.fi, youtube-kanava: ttila.fi ja @pisaraleiri sekä #pisaraleiri

Leirin kuva-arkistoon pääset osoitteessa https://www.flickr.com/photos/pisaraleiri/

Lisätiedot medialle löytyvät osoitteesta www.pisaraleirifi/media. Sivulle on koottu kaikki aiemmat mediatiedotteet, taustatietoja suurleirien historiasta sekä mm. tiedot eri seurakuntaryhmistä.

Lisätietoja: 

  • Leirinjohtaja Eija Kallinen, 0400 105 073, eija.kallinen@nuorikirkko.fi
  • Leirin projektipäällikkö Maara Kosonen, 0400 541 957, maara.kosonen@nuorikirkko.fi
  • Vs. viestintäjohtaja Johanna Pietiläinen, 044 545 6592, johanna.pietilainen@nuorikirkko.fi
  • Nuorten leiri: Tarja Liljendahl 0400 279 376, tarja.liljendahl@nuorikirkko.fi
  • Perheleiri ja kuoroleiri: Mari Torri-Tuominen, 050 5851 071, mari.torri- tuominen@nuorikirkko.fi
  • Medialeiri: Juha Kinanen, 0400 304 490, juha.kinanen@nuorikirkko.fi