Pisara-suurleirillä juniorijohtaja, suojelijaksi presidentti Sauli Niinistö ja leirikummiksi arkkipiispa Tapio Luoma

Posted on

Heinäkuussa tuhannet lapset ja nuoret valtaavat Pieksämäen maastot, kun 18. Partaharjun suurleiri järjestetään 24.­–29.7. Leirin uutuutena on pienille lapsille perheineen suunnattu perheleiri ja yli 15-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille tarkoitettu nuorten leiri. Pisaraa kipparoivat 15-vuotias juniorijohtaja Taru Tuominen Hausjärveltä ja leirinjohtajana toimii Nuoren kirkon Eija Kallinen.

Juniorijohtaja toimii leiriparlamentin puheenjohtajana, on mukana avajais- ja päätösiltanuotioilla ja juontaa leirin kutsuvierastilaisuuden.

“Olen iloinen, että Taru tarttui tähän haasteeseen ja että pääsemme johtamaan leiriä yhdessä. On tärkeää, etteivät aikuiset päätä lasten puolesta leiriasioita, vaan että leirin johdossa ja leiriparlamentissa on äänessä se ikäluokka, jolle leiri on tarkoitettu”, kommentoi Eija Kallinen tyytyväisenä.

Leirillä on myös näkyvät tukijat: tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut Pisara-suurleirin suojelijaksi. Leirikummina toimii arkkipiispa Tapio Luoma.

 “Hyvä kummi auttaa kummilastaan näkemään hyvää, tuntemaan olonsa turvalliseksi ja katsomaan tulevaisuuteen toiveikkaasti. Näin minä haluan tehdä, kun kannustan lapsia ja nuoria osallistumaan Pisara-leirille. Uskon, että sielläkin on tilaisuus kokea juuri näitä hyviä asioita”, kommentoi arkkipiispa Tapio Luoma.

Leiri on kirkon varhaisnuorisotyön satavuotistaipaleen eli “100 vuotta iloa – koululaiset kirkossa” -teemavuoden päätapahtuma. Juhlavuotta on alusta asti rakennettu yhdessä kouluikäisten kanssa: logon, juhlavuoden nimen ja sen ilmeen ovat suunnitelleet koululaiset itse. Pisara-suurleirin lisäksi juhlavuonna on lanseerattu uusi koululaisille suunnattu YouTube-media Ttila ja syksyllä on luvassa myös Yö kirkossa -haastekampanja, jossa haastetaan seurakuntia viettämään marraskuussa koululaisten kanssa yötä omassa kirkossaan. Juhlavuotta koordinoivat Nuori kirkko ry ja Kirkkohallituksen Kirkon kasvatus ja perheasiat -yksikkö yhteistyönä.

Leirille on ilmoittautunut jo yli 1500 leiriläistä. Ilmoittautumisaika päättyy 17.5.

Leiri-iloa ja -kokemusta varten on saatu myös lahjoituksia ilmaisia leiripaikkoja varten vähävaraisille perheille ja yksittäisille leiriläisille. Lisätietoja: www.pisaraleiri.fi

Lisätiedot:

leirinjohtaja Eija Kallinen, 0400 105 073, eija.kallinen@nuorikirkko.fi  ja  leirin projektipäällikkö Maara Kosonen, 0400 541 957, maara.kosonen@nuorikirkko.fi

Lisätiedot 100 vuotta iloa -juhlavuodesta:

johtava asiantuntija Katri Vappula (Kasvatus ja perheasiat, Kirkkohallitus), 050 529 8061, katri.vappula@evl.fi   ja   vs. johtaja, viestintä ja vaikuttaminen Johanna Pietiläinen (Nuori kirkko ry), 044 545 6592, johanna.pietilainen@nuorikirkko.fi