Pisaroita: Ötökät, yörauha ja pölyävä kenttä puhututtivat leiriparlamenttia

Posted on
Kokous sisätiloissa

Pisara-leirillä kokoontuu päivittäin leiriparlamentti keskustelemaan ja tekemään päätöksiä leiriin liittyvistä asioista. Leiriparlamenttiin kuuluu enemmistönä lapsiedustajat sekä kyläpäälliköt ja leirinjohtajat.

Pisara-leirin ensimmäinen leiriparlamentti kokoontui torstaina puolen päivän aikaan Vaakunasalissa. Kylien edustusto toi terveisensä leirinjohtajalle Eija Kalliselle ja leirin juniorijohtajalle Taru Tuomiselle, jotka vetivät parlamenttia ja huolehtivat myös siitä, että parlamentissa esiin tuleviin asioihin puututaan. Paikalla oli myös huoltopäällikkö Tea Nieminen, joka tarttui edustajien havaitsemiin epäkohtiin välittömästi parlamentin päätyttyä.

Kyläpäällikköjen ja osallistujaedustajien terveiset olivat pääsääntöisesti myönteisiä: on nautittu hyvästä säästä, uimisesta, yhdessäolosta ja leiriohjelmista. Erityiskiitoksen sai keskiviikon iltanuotion ohjelma.

Toki myös joitakin ongelmia ja puutteita on ilmennyt – kuten näin suuressa tapahtumassa aina.  ”En ole ikinä nähnyt niin paljon hyttysiä”, hämmästeli Purolan edustaja Atro. Ötököiden invaasiota hämmästelivät myös Perhelän edustajat Mila ja Fiana, jotka kertoivat heinäsirkkojen työntyvän jopa telttoihin. Perhelän sijainti urheilukentän tuntumassa suosii juuri heinäsirkkoja. Myös maa-ampiaiset ovat olleet riesana eri puolilla Partaharjua. ”Torjuntaa on tehty ja se jatkuu yhä”, vakuutti huoltopäällikkö.

Kyläpäällikkö Anne Saarela harmitteli vessojen pientä määrää Harjulassa, vaikka myös Järvelän vessat ovat käytössä. Huoltopäällikkö vastasi, että ongelmaan on jo puututtu. Lämpimän veden vähyys oli puolestaan aiheuttanut päänvaivaa Savulassa.

Vilkasta keskustelua herätti myös yöllinen melu, jonka takia joidenkin leiriläisten uni oli häiriintynyt. Myös telttanaruja oli paukuteltu. Seuraavassa ohjaajatiedotteessa muistutetaan yörauhan tärkeydestä.

Vaikka parlamentti keskusteli pääasiassa ongelmakohdista, takaisin leiriin palattiin iloisella ja luottavaisella mielellä: ”Leirillä on huippukivaa!”

Teksti ja kuvat:
Marjo Suominen