Tervetuloa Pisara – Nuorten leirille Partaharjulle 24.–29.7.2019

Posted on

Partaharju täyttyy kaikenikäisistä lapsista, nuorista ja perheistä 24.–29.7.2019! Pisara-suurleirillä järjestetään ensimmäistä kertaa myös Nuorten leiri. Leirille ovat tervetulleita kaikki 15–29-vuotiaat.

Leiri vastaa aiemmin suurleirillä mukana olleiden nuorten toiveisiin saada tulla leiriläiseksi myös kouluiän jälkeenkin.

Leiri on telttaleiri. Nuorten leiri osallistuu Pisara-leirin yhteisiin ohjelmiin ja nauttii omasta nuorille suunnatusta ohjelmastaan päivittäin. Luvassa on siis elämyksiä luonnossa, rauhaa ja hiljentymistä, toisten nuorten seuraa ja yhdessä viihtymistä, pohdintoja ihmisoikeuksista ja suurista elämänkysymyksistä, toimintaa, liikettä ja seikkailua. Osana Nuorten leiriä osallistutaan myös palvelutehtäviin eli pesteihin leirin aikana.

Miten mukaan?

Nuorten leirille voi osallistua joko itsenäisesti tai ryhmänä, mukaan kutsutaan suomalaisten nuorten lisäksi myös kansainvälisiä nuoria ja nuorten ryhmiä.

Nuoret voivat siis kouluikäisten leiristä poiketen osallistua leirille ilman seurakunnan työntekijää, mutta työtekijät ovat enemmän kuin tervetulleita mukaan tekemään ja valmistelemaan leiriä kanssamme. Useampi seurakunta onkin jo ilmoittautunut mukaan tähän yhteistyöhön.

Toivomme, että seurakunnat innostavat nuoria osallistumaan leirille, lähettävät nuorensa leirille ryhminä ja tukevat nuorten osallistumista leirille samoilla periaatteilla kuin kouluikäisiä. Yhteistyö seurakuntien välillä on toivottavaa.

Nuorten ryhmillä tulee olla mukana yksi täysi-ikäinen vastuuhenkilö 10 nuorta kohden. Näin varmistamme turvallisuuden leirillä parhaiten. On toki hienoa, jos kaikilla nuorten ryhmillä koosta riippumatta on mukana täysi-ikäinen vastuuhenkilö.

Kouluikäisten leirien isoset eivät ole Nuorten leirin osallistujia, koska heitä tarvitaan oman leirin erilaisissa tehtävissä. Isosille järjestetään oma kiitosiltansa osana Nuorten leirin ohjelmaa.

Leiriohjelmaa tehdään yhdessä

Nuorten leirin ohjelmaa valmistellaan yhdessä nuorista koostuvan suunnitteluryhmän ja mukaan lähtevien työntekijöiden kanssa. Leirin keskeisissä tehtävissä ovat nuoret aikuiset.

Mikäli tiedät, että seurakunnastanne on tulossa mukaan nuoria tai pystytte lähettämään mukaan työntekijän, olkaa yhteydessä Nuorten leirin vastaavaan työtekijään jo nyt. Näin pääsette mukaan ohjelmavalmisteluihin.

Yhteistyössä kanssamme leiriä ovat valmistelemassa myös Changemaker-verkosto, Kirkon kasvatus ja perheasiat, Seurakuntaopisto sekä Avartti-toimisto.

Osallistumismaksu ja lisätietoja

Nuorten leirin osallismaksu on sama kuin Pisara-leirillä: 130 €/hlö, sisarukselta 120 €. Pisara-leirin omat nettisivut ovat osoitteessa www.pisaraleiri.fi.

Sivustolle on koottu tarpeellinen informaatio ja sen kautta voitte seurata leirin edistymistä. Sivustolta löytyy myös in English -osio, josta voi ladata englanninkielisen kutsun esimerkiksi ystävyysseurakuntien nuorten kutsumista varten.

Lataa pdf-esite tästä.

Lisätietoja:

Tarja Liljendahl

nuorisosihteeri, nuorten leirin vastaava työntekijä,

0400 279 376, tarja.liljendahl@nuorikirkko.fi

 

Kuva: Jari Kankkunen