Leiriruokailu

Ruoka-aineallergiat ja erityisruokavaliot

Kaikki leiriruoka on vähälaktoosista (hyla). Joka ruokailun yhteydessä ruokakatoksessa on lappu, josta näkee mitä ruoka sisältää.

Ryhmien ja perheiden allergiatiedot ilmoitetaan 7.6.2019 mennessä erillisellä lomakkeella, joka löytyy täältä. Lomakkeella ilmoitetaan leiriläisen allergiatiedot yksittäin. Nuorten leirille ilman ryhmää tuleva nuori täyttää allergiatiedot ilmoittautumisen yhteydessä.

Ruokailuun liittyviä asioita

Hyvä ja ravitseva ruoka on osa onnistunutta leiriä. Niinpä tarjoamme leiriaterioita monta kertaa päivässä ja juotavaa välillä. Ensimmäisenä leiripäivänä, keskiviikkona, tarjoamme päivällisen klo 16.30–18.00. Pitemmästä matkasta tulevien on otettava huomioon mahdolliset ruokailut matkalla tai eväät. Leirillä tarjotaan aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala. Ruokajuomana on vesi ja mehu. Maitoa tarjotaan aamupuuron kanssa.

Ruokailut tapahtuvat keskitetysti leirialueiden ruokailupaikoissa.

Leirialueelle tulee emäntä keskuskeittiöstä vastaamaan ruoan jakamisesta ja toiminnan sujuvuudesta. Leirialueilla olisi hyvä olla ”omakin emäntä” huoltopäällikön ja keskusleirin emännän lisäksi. Vielä tarvitaan leiriltä joka päivä joukko näppäriä ja reippaita apulaisia emännille. Näiden apulaisten riittävästä määrästä (noin 3–4 hlöä / 100 leiriläistä) huolehtii kunkin leirialueen huoltopäällikkö.

Ruokailujen jälkeen täytyy huolehtia siitä, että myös jälkisiivoukseen on tarpeeksi apulaisia. Ohjelmiin ei saa olla niin kiire, että emäntä jää yksin siivoamaan ”ruokasalia”.

Iltapalan valmistamisesta huolehtii kylä omatoimisesti.

Emäntä on leirialueella noin klo 8–18 välisen ajan. Ruoka valmistetaan keskuskeittiössä ja tuodaan leirialueelle lämpöastioissa. Jokainen leiriläinen pesee omat astiansa ruokailupaikalle järjestetyssä astioiden pesupaikassa. Leirialueilla on vedenkuumennuslaitteet. Puhtaus on puoli ruokaa – ruokailijat desinfioivat kädet joka kerta ennen ruokailua desinfioivalla käsihuuhteella, joka tulee leirin puolesta. Tämä ei kuitenkaan poissulje käsienpesun tärkeyttä.

Kahvin valmistaminen on itse järjestettävä omilla kahvinkeittovälineillä ja -tarpeilla. Kaikille leirien huoltokatoksille jaetaan 1 pkt kahvia. Keskuskeittiöltä voi ostaa tarvittaessa lisää kahvijauhoja.

Keskuskeittiöltä voi tilata ennakkoon lettutaikinaa, 3 €/litra. Hintaan sisältyy paistorasva ja hillo. Tilaukset 30.6 mennessä osoitteeseen partaharju@partaharju.info otsikolla Lettutaikinatilaus/Pisara.

Maanantaina 29.7. on mahdollista ruokailla vielä Partaharjulla ennen kotiinlähtöä. Tarjolla on klo 11–12 keittolounas ja kahvi, hintaan 6 €. Ennakkotilaukset 30.6.2019 mennessä osoitteeseen partaharju@partaharju.info otsikolla Maanantain keittolounas / Pisara.

Ruokalista

Lataa ruokalista   tästä.