Harjula

Harjulan kyläpäälliköt Anne Saarela Porista ja Heli Orre Lempäälästä odottavat jo innolla tulevaa suurleiriä:

– Se on ihan ehdoton kesän kohokohta! Harjulan kylästä hienon Pisaran tekee yhdessä tekeminen.

– Jo valmisteluvaiheessa ihan parasta on tavata kollegoja, jotka ovat aivan innoissaan leiristä ja heittelevät mitä villeimpiä ideoita, toteavat kyläpäälliköt.

Heitetään haaste ilmoille…

– Tämä asia ei varmasti haastamista kaipaa vaan toteutuu ilmankin, mutta heitetään silti ilmoille, että rukoillaan yhdessä meille huippuhieno leiri, jossa voimme kohdata toisemme ja Jumalan.

Harjulassa asustavat Turun arkkihiippakunnan ja Tampereen hiippakunnan leiriläiset. Leirialue sijaitsee Salvos-järven eteläisellä puolella.

—–

Oletko kuullut, että…

Vesillä ollessa käytetään tietysti melontaliivejä, yksin ei tarvitse kenenkään kanoottiin astua.

…Pisara-leirillä Harjulassa on huhujen mukaan kuulemma mahdollisuus päästä monen muun kivan tekemisen ohessa myös melomaan ja kokeilemaan taitojaan pehmomiekkailussa.

Melomaan ollaan menossa intiaanikanooteilla, joihin mahtuu ainakin kaksi melojaa kerrallaan kyytiin. Kenenkään ei siis tarvitse meloa yksin! Lisäksi järvellä on aina mukana kokenut melonnanohjaaja, joka rientää apuun, jos jotakin yllättävää sattuu. Ennen vesille lähtöä käydään tietysti melontaohjeet ja turvallisuusasiat yhteisesti läpi. Kaikesta huolimatta pisaroilta tuskin voidaan välttyä tässä lajissa 😉

Pehmomiekat eli bofferit ovat turvallinen tapa miekkailla kaverin kanssa.

Puolestaan hikipisarat saattavat ilmaantua kehiin, kun kisaillaan Boffer-miekkojen kanssa. Pehmeät miekat on rakennettu niin että kaveria on turvallista niillä lyödä. Ihan miten tahansa ei kuitenkaan niilläkään voi riehua. Sen takia kaikki Boffo-Zorrot ja Ilmastointiteippi-Jedit (sekä -jedittäret!) koulutetaan ensin aseen käytön saloihin miekkamestareiden toimesta. 

“Mä olen Kiisi, tarinankertoja, jonka tarinoita pääset kuulemaan leirillä. Ensimmäisen taisit kuulla jo tullessa, Rauhasta ja Onnista. Kierrän koko leiriä, mutta mun kotiteltta on teidän kanssanne samassa kylässä. On ilo elää kanssanne. Tuu jutteleen, tartu hihasta, vaihdetaan ajatuksia. Mukavaa, että juuri sinä olet mukana  Pisaralla ja Harjulan leirissä.”