Perheleiri Perhelä

Perheleiri Perhelä sijoittuu Savulan ja Purolan välimaastoon, urheilukentän taakse.

Majoitus tapahtuu omissa teltoissa, mutta perheleirille voi saapua myös asuntovaunulla tai -autolla. Niille on varattu oma paikkansa ja sähkönsä. Perheleirille voi osallistua myös vain viikonlopun ajaksi.

Perheleiri käyttää omissa isommissa ohjelmissaan Purolan lavarakennelmaa, muuten liitymme tietysti avajais- ja päätösiltoihin sekä jumalanpalvelukseen isolla nuotiopaikalla. Lisäksi niin sanotut kiertävät ohjelmat, jotka toteutuvat kaikissa kylissä, saapuvat myös Perhelään, ehkä hieman lyhennetyllä ohjelmistolla.

Ruokailut hoidetaan Savulan ruokailukatoksella. Pääsemme ruokailuihin kuitenkin omalla ajallamme.

Suihkut löytyvät pienen kävelymatkan päästä, wc-tiloina pääasiassa bajamajat. Perheleirin alueelle saamme toivottavasti oman tulistelupaikan, hiekkalaatikon sekä kokoontumis-, puuha- ja kahviteltan mikroineen. Urheilukentällä on tilaa erilaisille leikeille mukavasti!

Pidämme tärkeänä, että leirillä perheillä on aikaa ja mahdollisuuksia puuhastella yhdessä. Ohjelmaa rakennetaan monipuolisesti ja toisaalta tilaa antavasti.

Ohjelmassa hyödynnämme Partaharjun mahtavaa maastoa ja paikkoja: Ristikiven kirkkoa, esteetöntä luontopolkua, kotaa, Salvosen vettä! Lisäksi ohjelmassa on kaikenlaista nikkaroinnista tanssiin ja askartelusta muskareihin. Niin sanottuun Raamattutaloon pyrimme saamaan erilaista mukavaa Godly Play -raamatunkerrontatavan, lattiakuvien ja raamattuleikin kautta.

Aikuisille tarjotaan myös muutamia omia ohjelma- ja luentotuokioita, muun muassa Vanhemmuuden palikoista ja tietoa pienten lasten kiusaamisen ehkäisyyn liittyvästä PIKI-hankkeesta.

Leirille tulevat lapset ovat huoltajiensa, vanhempiensa, kummiensa, mummiensa ja vaariensa vastuulla. Mukaan on tulossa myös nuoria isosiksi ja leikkikavereiksi – siis apukäsiksi.

Perheleirin johtajana toimii Juha Pitkä Tuusulasta, hän on myös suunnitteluryhmämme puheenjohtaja. Muut perheleirin ohjelmaa suunnittelevat ovat Maaret Hirvensalo Vantaan Tikkurilan seurakunnasta, Minna Tuominen Kirkkohallituksesta, Eleonora Printz Parkanon seurakunnasta, Tytti Friberg Helsingin Kalliosta sekä Mari Torri-Tuominen perheleiristä vastaavana Nuori kirkko ry:n työntekijänä. Nuori kirkko ry:stä on mukana kouluttaja ja pastori Anita Ahtiainen sekä kouluttaja Tiina Haapsalo.