Pisara valtameressä

Lapset katsomassa SAT-7 Academy My School -ohjelmaa.

Pisara valtameressä – kampanja

Tartu haasteeseen ja osallistu Pisara valtameressä kampanjaan!

Oletko jo kuullut Pisara valtameressä kampanjasta? Tässä sinulle materiaalia kampanjaan liittyen ja toimintaehdotuksia vaikkapa bussimatkalle Pisaraleirille saapuessa.

Pisara valtameressä koostuu pienistä pisaroista!

Antamalla vähän – autat paljon!

Mistä tässä on kyse?

Pisara valtameressä -kampanja on keskeinen osa Pisara-suurleiriä. Leiriläinen tekee asioita yhdessä muiden kanssa, kokee iloa yhdessä tekemistä ja rakentaa rauhaa omalla toiminnallaan lähellä ja kaukana.

Kampanja alkaa huhtikuun alussa ja kestää leirin loppuun.

Syyrian sota on vienyt perheitä ja lapsia pois kotoa, pois tavallisesta arjesta. Pakolaisleireillä on merkittävä osa lapsista joutunut pois koulusta. Tähän tarpeeseen on tehty Sat 7 Academy My School -ohjelma. Television välityksellä lapset saavat ammattiopettajien johdolla perusopetusta muun muassa äidinkielessä, matematiikassa ja elämän taidoissa. Tulevaisuuden rauhan rakentajat saavat tarvitsemiaan tietoja ja taitoja.

Miten pääsen mukaan?

Näiden lasten koulunkäyntiä haluamme tukea eri tavoilla.

Toivomme, että keräyskohde näkyy jo ennen leiriä omassa seurakunnassa sekä monella eri tavalla leirin aikana. Tarkoituksena ei ole kerätä suuria summia vaan herättää auttamisen halua ja lisätä tietoisuutta.

Entä, jos keräisin pulloja ja lahjoittaisin pullopanteista saadut rahat Syyrian lasten hyväksi? Mitä jos seurakunnassa järjestettäisiin keväällä myyjäiset, joihin askarreltaisiin ja leivottaisiin yhdessä tai tempaistaisiin toritapahtumalla? Voisiko paikkakunnalta löytyä ”Pisara valtameressä -sponsori”? Jotakin, jolla katsetta suunnataan Pisara-leiriin, ollaan pisaroina valtameressä ja tehdään hyvää.

Leirillä pisaroimme hyvää monella tavalla. Olisiko pieni pantti puhelimen latauksesta yksi vaihtoehto? Kuinkahan moni vanhempi, kummi tai mummi lähtisi mukaan Pisara valtameressä -haasteeseen, jossa leiriläinen lähettäisi kuva- tai videohaasteen leiriltä? Ehkä leiriläiset keksivät kivan tavan osallistua… Mikä voisi olla juuri sinun tapasi auttaa?

Miten tilitän kerätyt rahat?

Seurakuntakohtainen viitenumeroluettelo löytyy osoitteesta https://www.seurakuntapalvelut.fi/s/ . Sivustolle on kirjauduttava. Pisara-leirin tilityksissä käytetään viitenumeroa, joka löytyy kohdasta ”Toiminta- ja keräystuotot, ylimääräiset kolehdit” – Pisara-leiri.  Viitteen avulla tilitykset ohjautuvat automaattisesti seurakuntanne vapaaehtoiseen kannatukseen. Muun viestin kirjoittaminen estää viitenumeron perilletulon. Kyseinen viitenumero on käytössä vain seurakunnilla.

Pankkiyhteys

IBAN: FI25 8000 1600 0607 10

BIC: DABAFIHH

 

Yksityisten ihmisten ja yritysten lahjoitusten tilitys:

Danske Bank 

IBAN FI38 8000 1400 1611 30

Viite: Pisara

Tiedusteluihin vastaa Penni Rainio, srktilitykset@suomenlahetysseura.fi, p. 040 9022 816.

Pisara valtameressä -kampanja (pdf)

Pisara valtameressä koostuu pienistä pisaroista!

Antamalla vähän – autat paljon!

Yllä olevan kirjeen teksti ladattavissa pdf-muodossa tästä.

Pisara valtameressä diasarja ladattavissa tästä.